Siirry pääsisältöön

Hakametsästä urheiluyhteisön sulatusuuni

Tampere ei ole osa urheilua vaan urheilu osa Tamperetta. Liikuntaan ja urheiluun liittyvä yhteisöllisyys on erottamaton osa tamperelaista sielunmaisemaa, ja sitä pyrkii omalta osaltaan vaalimaan myös Hakametsä Sport Campus, jota on alusta asti suunniteltu yhteistyössä urheilujärjestöjen, lajiliittojen ja muiden keskeisten sidosryhmien kanssa.

Hakametsä Sport Campus tarjoaa alan toimijoille mahdollisuuden olla siellä missä tapahtuu. Kampuksesta halutaan luoda avoin ja yhteisöllinen järjestöjen, yritysten ja julkisen sektorin toimijoiden sulatusuuni, jossa yhteistyökumppani mihin tahansa projektiin on löydettävissä saman katon alta.

Pyrkimys avoimuuteen ja yhteisöllisyyteen näkyy monin tavoin myös kampusalueen suunnittelussa. Vehreitä oleskeluaukioita reunustavien rakennusten kivijalat ovat pääasiassa avointa julkista tilaa, ulkoalueille rakennetaan leikkipuiston ja pelikenttien tapaisia kaikille avoimia kohtaamispaikkoja ja hybridikorttelin toimistokerroksiinkin toteutetaan coworking-tilojen tapaisia yhteisöllisyyttä edistäviä elementtejä.

Hakametsä Sport Campuksen asemakaavaehdotus on nähtävillä 9.11.-11.12.2023.