Siirry pääsisältöön

Hakametsä Sport Campuksen kokonaisuus täydentymässä lukiotiloilla

Tampere kasvaa kohisten ja kaupungin tavoitteena on lisätä noin 900 lukio-opiskelupaikkaa vuoteen 2029 mennessä. Lisääntyvän opiskelijamäärä myötä myös tilojen tarve kasvaa ja yhtenä vaihtoehtona on tarkasteltu Hakametsä Sport Campukselle sijoittumista.

Tampereen kaupungin elinvoima- ja osaamislautakunta päätti kokouksessaan 7.6.2023, että neuvotteluja uuden 550 opiskelijan lukiotoimipisteen perustamisesta Hakametsä Sport Campukselle jatketaan. Hallinnollisesti lukio kuuluisi Sammon keskuslukion alle, joka sijaitsee alle kilometrin päässä Hakametsä Sport Campukselta. Hakametsä Sport Campuksen yksi tärkeimmistä kulmakivistä on koulutus ja lukion sijoittuminen alueelle onkin erinomainen lähtökohta kampuksen toiminnalle.

Hakametsään sijoittuva lukio saa modernit, muuntojoustavat ja käyttötarkoitukseen suunnitellut tilat alueelle rakentuvasta hybridikorttelista. Koulutustilojen lisäksi hybridikortteliin on suunnitteilla urheilun ja liikunnan olosuhteita, tutkimus- ja innovaatiotoimintaa, ravintoloita ja kahviloita sekä muita palveluita. Monipuolinen kokonaisuus tuo hyötyjä sekä opiskelijalle että lukion henkilökunnalle. Esimerkiksi helposti saavutettavat liikunta- ja urheilutilat edistävät opiskelijoiden ja henkilökunnan hyvinvointia sekä helpottavat urheilu-uran ja koulutuksen yhdistämistä, eli niin sanotun kaksoisuran toteuttamista. Muuntojoustavat, yhteiskäyttöön suunnitellut tilat ovat kustannustehokkaita ja vähentävät ympäristökuormitusta.

’’Lukio on hankkeen tavoitteiden kannalta erinomainen perusta. Opiskelijat elävöittävät aluetta, tukevat palvelutarjontaa ja luovat positiivista virettä Hakametsä Sport Campukselle. Kampuksen vahvan urheilu- ja liikuntapainotuksen myötä urheilun ja koulutuksen yhdistäminen on entistä helpompaa ja kaksoisuran mahdollisuudet ovat huikeat.’’ sanoo hankekehityspäällikkö Mikko Heikkinen.