Siirry pääsisältöön

Uuden aikakauden innovaatioalusta Hakametsään

Tampere on paitsi perinteikäs urheilukaupunki myös yksi urheiluun, liikuntaan, terveyteen ja hyvinvointiin liittyvän tutkimuksen ja tuotekehityksen keskuksista Suomessa. Näiden kasvualojen kehittymisen ja kansainvälistymisen edistämiseksi niille halutaan luoda Hakametsään optimaalinen kasvuympäristö.

Hakametsä Sport Campus tuo saman katon alle urheiluun kytkeytyvää koulutusta, tutkimusta ja tuotekehitystä niin julkiselta, yksityiseltä kuin kolmanneltakin sektorilta. Rajattomasti uusia mahdollisuuksia yhteistyölle tarjoavat myös ratikkamatkan päässä kampuksesta sijaitsevat kolme korkeakoulua, Tampereen yliopistollinen sairaala ja UKK-instituutti.

”Emme rakenna pelkkää urheiluareenaa vaan kokonaisvaltaista uuden aikakauden toimintaympäristöä, joka mahdollistaa erilaisten toimintojen, toimijoiden ja ideoiden törmäyttämisen. Tavoittelemme sitä, että Hakametsä Sport Campus tulisi tunnetuksi myös urheilun ja liikunnan tutkimuksen, tuotekehityksen ja innovaatioiden alustana”, kuvailee hankekehityspäällikkö Mikko Heikkinen Peabilta.