Siirry pääsisältöön

Senioreille iloa ja liikettä Hakametsässä 3.4.2024!

Hakametsä kutsuu seniorit luokseen iloisen liikuntapäivän merkeissä!

Tampereen kaupungin liikuntapalvelut yhdessä Hakametsä Sport Campuksen kanssa järjestävät ainutlaatuisen liikuntapäivän seniorikansalaisille Hakametsän jäähallilla 3.4.2024 klo 10-14! Tämä tapahtuma tarjoaa iloa, liikettä ja yhdessäoloa kaikille osallistujille.

Päivän ohjelmassa on mielenkiintoisia luentoja terveydestä ja hyvinvoinnista, virkistäviä liikuntatuokioita kaiken kuntoisille sekä mahdollisuus tutustua erilaisiin liikuntamahdollisuuksiin esimerkiksi liikuntatoimijoiden esittelyjen kautta. Tapahtumassa on myös mahdollisuus edulliseen kehonkoostumusmittaukseen. Lisäksi osallistujille tarjotaan herkulliset pullakahvit!

Ja mikä parasta, Hakametsän jäähallille voi tulla myös nauttimaan turvallisesta ja kuivasta sisäkävelystä! 

Tapahtuman aikataulu:

10.00 Tapahtuma alkaa ja liikuntatoimijoiden esittelypisteet aukeavat
10.30 Liikuntatuokio: Jumppa, 20min (KooVee Olkkoset)
11.00 Luento: Liikkumalla terveyttä – liikuntasuositukset
12.00 Liikuntatuokio: Asahi, 30min
12.30 Liikuntatuokio: Jumppa, 20min (KooVee Olkkoset)
13.00 Luento: Liikkumalla terveyttä – Tampereen kaupungin liikuntapalveluiden senioritoiminta
14.00 Tapahtuma päättyy ja liikuntatoimijoiden esittelypisteet sulkeutuvat

Tule mukaan viettämään päivää yhdessä, nauttimaan monipuolisesta ohjelmasta sekä mukavasta seurasta! Samalla voit tutustua uudistuvaan Hakametsä Sport Campukseen. Tapahtuma on maksuton. Tapahtuman jumppatuokiot ei vaadi erillisiä liikuntavaatteita ja niihin voi osallistua myös istuen!

Sisäänkäynti ja esteettömyys:

Tapahtuman sisäänkäynti on jäähallin lipunmyynnin ovista, jossa on pieni kynnys. Jäähallin AC-ovesta on järjestetty esteetön kulku. Tapahtuma-alue on pääosin esteetön.

Hallin pihalla on runsaasti maksutonta parkkitilaa, sisäänajo Keltinkadun puolelta. Lähimmät julkisen liikenteen pysäkit ovat Takahuhdintiellä, Kissanmaankadulla sekä Hakametsän raitiotiepysäkki.


Hakametsän Edun herkkukeitaalla lounastarjous tapahtuman ajan – ravitseva lounas 8,50€!

Tapahtuman järjestävät Tampereen kaupungin liikuntapalvelut ja Hakametsä Sport Campus.

Mukana tapahtumassa:

  • Koovee Olkkoset – Ryhmä on fysioterapeutin ohjaama treeniryhmä, missä on huomioitu eri tuki- ja liikuntaelinvaivat. Viikoittaiset kokoontumiset pitävät sisällään alkuveryttelyn, tehokkaan perusjumpan eri välineitä käyttäen sekä loppuvenyttelyn.
  • Hämeen Liikunta ja Urheilu
  • SPR – Suomen Punaisen Ristin Tampereen osasto auttaa ja tukee paikallista yhteisöä kriisi- ja onnettomuustilanteissa ja auttaa inhimillisessä hädässä olevia tasapuolisesti. Punaisen Ristin tarjoamat tukipalvelut ovat vapaaehtoisvoimin toteutettuja. Tampereen osaston esittelypisteellä pääset tutustumaan toiminnalliseen Punaisen Ristin ketjunheittopeliin ja kuulemaan osaston senioreille tarkoitetuista tukipalveluista. Tervetuloa!
  • Tampereen Jumppatiimi TAJU on hyvän fiiliksen harrastevoimisteluseura, joka tarjoaa jumppia kaiken ikäisille ympäri Tamperetta. Tule katsomaan, millaista tarjontaa meillä on senioreille ja kokeilemaan, kuinka jumppaliikkeet sinulta onnistuvat.
  • Varalan Urheiluopiston pisteellä käydään läpi kolme kiintoisaa kohtaa: puristusvoima, kauppakassien kanto kävellen sekä verenpaineen mittaus. Lisäksi pisteellämme tietoa Varalan tarjonnasta senioreille.
  • Mummon Kammarin vapaaehtoiset kiertelevät tapahtumassa punaisissa liiveissä. Kysy heiltä lisää Mummon Kammarin vapaaehtoistoiminnasta. Vapaaehtoiset toimivat mm. vanhusten ulkoiluapuna – tule sinäkin mukaan auttamaan!
  • Kotitori

Lisätiedot: Pia Naskali, pia.naskali@tampere.fi tai 040 548 1294

Tapahtuma Facebookissa: Senioreille iloa ja liikettä Hakametsässä

Tapahtuma juontaa juurensa Tampereen kaupungin Hakametsä Sport Campuksen ja Älykaupunki kaupunkilaisille -lippulaivan tammikuussa 2024 järjestämiin työpajoihin. Näissä työpajoissa tamperelaiset ja Hakametsän lähialueella asuvat seniorit saivat mahdollisuuden keskustella ja vaihtaa ajatuksia mielekkäistä liikuntamuodoista, liikuntapalveluiden käytöstä, vastuullisuudesta sekä sisäkävelystä, jota voitaisiin toteuttaa esimerkiksi Hakametsän jäähallin käytävillä.

Lämpimästi tervetuloa!