Siirry pääsisältöön

Hakametsä tempaisi mukaansa satoja senioreita

Lähes viisisataa innostunutta senioria kerääntyi Hakametsän jäähallille 3.4.2024 järjestettyyn Iloa ja liikettä -tapahtumaan. Päivä tarjosi monipuolista ohjelmaa, johon kuului terveyteen ja hyvinvointiin liittyviä luentoja sekä erilaisia liikuntatuokioita. Erityisenä matalan kynnyksen toimintana tarjolla oli mahdollisuus osallistua päiväkävelyyn turvallisessa ja kuivassa sisätilassa.

”Tapahtuma sai valtavan suosion, ja päivä oli täynnä liikunnan ja sosiaalisen kanssakäymisen riemua. Saamamme palaute ja ideat Hakametsä Sport Campuksen senioriliikunnan kehittämiseksi olivat erittäin arvokkaita”, iloitsee projektisuunnittelija Pia Naskali.

Liikunta on keskeinen osa ikääntyvien hyvinvointia

Liikunnalla on merkittävä rooli kaikenikäisten hyvinvoinnissa ja aktiivisessa elämäntavassa. Tampereella tarjotaan monipuolisia mahdollisuuksia myös ikääntyneille pitää huolta terveydestään ja nauttia liikunnasta. Tapahtumassa senioreille suunnattua toimintaa ja senioriystävällisiä liikuntavaihtoehtoja olivat esittelemässä Varalan urheiluopisto, Suomen Punainen Risti, Kotitori, Tampereen jumppatiimi, KooVee, Hämeen liikunta ja urheilu, Mummon kammari sekä Tampereen kaupungin liikuntapalvelut.

Tampereen kaupungin liikuntapalvelut tarjoavat erilaisia liikuntaryhmiä ja ohjattuja tunteja, jotka on suunniteltu erityisesti ikääntyneiden tarpeisiin. Vuoden 2024 alusta lähtien yli 65-vuotiailla tamperelaisilla on ollut mahdollisuus käydä uimassa ilmaiseksi klo 9-15 välillä.

Jotta jokainen löytäisi itselleen sopivan tavan liikkua, Tampereen liikuntapalvelut tarjoavat myös liikuntaneuvontaa niin puhelimitse, terveysasemilla kuin Tampereen uintikeskuksessa. Lisäksi liikuntaluotsipalvelun kautta on mahdollista saada tukea ja seuraa liikkumiseen. Liikuntapalveluiden asiantuntijat muistuttavat, että liikuntaa voi harrastaa monella tavalla ja tärkeintä on löytää itselleen sopiva tapa liikkua ja nauttia siitä yhdessä muiden kanssa.

Tapahtumasta saadut kokemukset osaksi Hakametsän kehittämistä

Senioreille iloa ja liikettä Hakametsässä -tapahtuma oli seurausta tammikuussa 2024 Tampereen kaupungin Hakametsä Sport Campuksen ja Älykaupunki kaupunkilaisille -lippulaivan järjestämistä  seniorityöpajoista, joissa käytiin keskustelua mieluisista liikuntamuodoista, liikuntapalvelujen vastuullisuudesta sekä sisätiloissa tapahtuvan liikunnan toiveista ja ajatuksista. Tapahtumaan saadun positiivisen palautteen myötä pyritään jatkamaan vastaavanlaista toimintaa tulevaisuudessa.

Tapahtuman järjestivät Hakametsä Sport Campuksen kehittäjäkumppanit yhteistyössä Tampereen kaupungin liikuntapalveluiden kanssa. Kiitokset kaikille innokkaille osallistujille sekä tapahtumassa mukana olleille liikuntatoimijoille!

Kuva: Laura Happo