Siirry pääsisältöön

Hakametsää suunnitellaan saavutettavuus edellä

Hakametsä Sport Campuksella tulee valmistuessaan toimimaan kymmeniä yrityksiä ja järjestöjä ja sen arvioidaan palvelevan päivittäin tuhansia asiakkaita kuntoliikkujista huippu-urheilijoihin. Alueella järjestettävät tapahtumat tulevat puolestaan vetämään alueelle säännöllisesti tuhatpäisiä yleisöjä.

Suurten kävijämäärien vuoksi urheilukampuksen suunnittelussa on kiinnitetty erityistä huomiota alueen saavutettavuuteen ja liikkumisen sujuvuuteen. Raitiovaunulla Hakametsään suhauttaa rautatieasemalta kahdeksassa minuutissa ja Hervannan keskustasta kymmenessä. Kampuksesta on rakentumassa myös pyöräilyn pääreittien risteyskohta. Autollakin kulkuyhteydet Hakametsään ovat ensiluokkaiset, ja autolla saapuvia kävijöitä palvelemaan kampukselle nousee useampi parkkihalli.

”Parasta Hakametsä Sport Campuksessa on sen sijainti. Tampere on paitsi henkeen ja vereen urheilukaupunki myös maan nopeimmin kehittyvä kasvukeskus, ja kampus rakentuu yhdelle Tampereen kuumimmista alueista keskelle valmista kaupunkirakennetta. Ratikka kulkee aivan kampuksen vierestä, ja pisteenä i:n päällä ovat Tampereen erinomaiset liikenneyhteydet muualle Suomeen”, kuvailee hankekehityspäällikkö Mikko Heikkinen Peabilta.