Siirry pääsisältöön

Aitiopaikka suomalaiseen urheiluun ja liikuntaan

Tamperelaiset ovat jo yli sata vuotta olleet suomalaisen urheilun edelläkävijöitä, ja Tampere haluaa pysyä kehityksen aallonharjalla jatkossakin.

Tampere on yksi kuudesta Suomen Olympiakomitean nimeämästä valtakunnallisesta huippu-urheilun keskuksesta. Olympiakomitean myöntämän statuksen myötä kaupunki on sitoutunut kehittämään huippu-urheilun olosuhteita alueellaan ja edistämään urheilijan kaksoisuran toteutumista. Yksi tämän pitkäjänteisen kehitystyön tuloksista on suomalaisen liikuntapaikkarakentamisen uudelle vuosituhannelle tuova Hakametsä Sport Campus.

Legendaarisesta jääkiekkopyhätöstään tunnettu Hakametsän alue saa lähivuosina uuden elämän ainutlaatuisena urheilun, liikunnan ja hyvinvoinnin keskittymänä, joka mahdollistaa täysipainoisen urheilijan polun aina lasten liikuntaryhmistä ammattilaisurheilun korkeimmalle huipulle asti. Yhteistyö oppilaitosten ja urheiluakatemian kanssa puolestaan mahdollistaa urheilijan kaksoisuran eli tavoitteellisen urheilun yhdistämisen koulunkäyntiin ja opiskeluun.

Hakametsä Sport Campuksen tavoitteena on olla huippu-urheilun kansainvälinen tukikohta, joka tarjoaa ensiluokkaisten harjoittelu- ja kilpailuolosuhteiden lisäksi myös kaikki urheilijan urallaan tarvitsemat palvelut asumisesta fysioterapiaan.

Hakametsä Sport Campuksen asemakaavaehdotus on nähtävillä 9.11.-11.12.2023.